Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Ablakcsere Iliny

2018. február 12. - Becze Krisztián

Ablakcsere Iliny

Szép műanyag ablak Iliny


Jutányos árú műanyag nyílászáró csere, kiszerelés, berakás Iliny övezetében akár 1 nap alatt, Magyarország egész területén, szavatolva a kiváló minőségű munkát: villámgyors megjelenés a helyszínen, pontosság, sok éves gyakorlat a szakmában 06 70 772 9371, Becze Krisztián.
Kérhet tőlünk árajánlatot akár azonnal az alábbi fotóra kattintva, majd az űrlapot kitöltve.
ajánlatkérés

Reméljük, hogy oldalainkon valamennyi problémájára részletes információt talál, ha valamiért ez nem teljesülne, akkor keressen meg minket akár telefonon, akár e-mailben vagy Facebook oldalunkon!

Megoldható a fűtésszámla csökkentése műanyag nyílászárókkal?


Lehetséges, a legfontosabb szempont az, hogy az ablak csukhatósága kielégítő legyen, és az üvegezése modern üvegezési technikát alkalmazzon. A lényeg, hiába is zár adott esetben kielégítő módon a meglévő ablakunk, ha nem kielégítő a hőszigetelési paramétere. Ha azt érzi, mintha valahol nyitva lenne egy ablak, akkor biztos lehet benne, hogy megérett az ablakcsere. A huzatmentes otthon létrehozása növeli a komfortérzetet és a melegérzetet is a szobában.
Kiemelkedő minőségű és jó hőszigetelésű műanyag ablak beállítása, cseréje esetén akár napi 500 Ft-ot is meg lehet spórolni, ami jelentős összegre rúg!

Van jelentősége annak, hogy hány légkamra van egy műanyag ablakban?

Érdekes lehet, de csak akkor, ha megfelelő szélességű a profilunk. Kis profilszélességű műanyag ablakba nem képesek túl sok légkamrát beépíteni a gyártók, mert negatív hatással lehet az ablak teherbírására és biztonságosságára, ami a várható életciklust is rövidíti. VEKA műanyag profil Iliny

Mi a k tényező műanyag ablakoknál?

Ez a hőátbocsátási tényező (U-val is szokták jelölni), értéke fordítottan arányos a helyiségben maradó hővel, tehát a lehető legkisebb legyen. Az ablakcserét esztétikai okokon kívül indokolhatja a meglévő szerkezet tökéletlen kivitelezése műszaki szempontból, ami a korábbi gyártású nyílászárókat jellemzi. A légkamrák (akár 6) és a rétegek (akár 3) számának növelésével csökkenthető a k értéke. Egy 0,5 kW/m2K értékű nyílászáró már igen jó minőségűnek számít.

Mi teszi szükségessé, hogy nyílászáró szakértő bevonásával valósuljon meg a műanyag nyílászárók beszerelése?

A fűtéssel megtermelt hő jelentős része távozik el a rosszul kialakított hőszigetelés miatt, ezért a falakon kívül érdemes még jó minőségű műanyag nyílászárót használni, azonban sajnos sok ember nem hajlandó pénzt áldozni a jó beépítésre, ami fontos az ablak elvárt működéséhez. A szobák energiaosztályát meghatározó épület energiatanúsítvány vagy más néven lakás zöldkártya adásvételi szerződéshez is csatolandó, 2012. január 1. óta előírás a tanúsítvány mellékelése.

Mikor hozza vissza az árát a drágább műanyag ablak?

Mi sem akartuk elhinni, de ügyfeleink visszajelzései alapján volt több olyan lakás is, ahol 1 esztendő sem kellett ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés, attól kezdve pedig már tiszta nyereséget termelt a rengeteg spórolás.

Mik a fontos szempontok új ablakok megvásárlása során?

A legkülönbözőbb műszaki tulajdonságok összességében határozzák meg a kiváló tulajdonságokkal rendelkező műanyag nyílászárók ismérveit. Főbb pontokban a következőkről van szó:
- k hőátbocsátási érték: tárgyaltuk fentebb, ott megtekintheti újra.
- üveg: a nyílászáróban 4 mm-16 mm-4 mm vastagságú üveg-légrés-üveg következik. A levegő által kitöltött részben jobb minőségű nyílászárók esetén nemesgáz-töltés is található (pl. kripton). A hőáramlást az üveg rétegei között a gáztöltés gátolja, azaz nagy mértékben meghatározza a szigetelést.
- profil: toknak is szoktuk hívni egyszerűbben, ebben van rögzítve az üveg. A profil kamrákra van osztva, amelyek jelentősége a hőszigetelés, stabilitás és a zajszigetelés szempontjából érdekes.
- légkamrák: ezek a profilban lévő légrések, a kamraszám fokozásával jobbá tehető az ablak hőszigetelő képessége. Sok légkamrás ablakoknál tapasztalhatjuk, hogy bizonyos légrések különleges habbal vannak kifújva, ami tovább fokozza a profil hőszigetelését.
- vasalat: ez az a rész, amelyet a kilinccsel mozgatunk. A jó ablak fontos ismérve a kitűnő minőségű vasalat.
- résszellőzés: olyan ablakfunkció, ami lehetővé teszi pl. magas páratartalom esetén, hogy megszabadulhassunk a lakásban felhalmozott párától, és biztosítható vele a levegő utánpótlása is pl. légtömör módon (dichten) záró lakásokban, ha mondjuk kemence használja folyamatosan a helyiség levegőjének oxigéntartalmát. A résszellőzés páralecsapódáshoz, és az ablak hosszabb nyitva tartása miatt nagyobb mértékű kihűléshez vezethet.

Műanyag ablakok tisztításának módja

Műanyag ablak tisztítása – műanyag ablak Iliny A nyílászáró profiljai be vannak vonva egy védőréteggel, amely meghosszabbítja az életciklust (az ajtókét is). Emiatt a tisztításnál ne használjon maró hatású tisztítószereket a kereten és a profilon. Ajánljuk mosogatószer és szálmentes kendő alkalmazását. Ezt az ablaküveg tisztításakor érdemes elvégezni. Van, aki a W5 kendőre és Szilviára esküszik, ami az üveg tisztaságát illeti. Hogyan lehet szépre tisztítani az ablakot Iliny Hogyan kell karban tartani a műanyag ablakokat? A karbantartást 1-2 évente érdemes elvégezni, így az ablak képes megtartani hibátlan működését. A vasalatot az arra kijelölt pontokon kell megolajozni évente. A szigetelő gumikat szintén ajánlott áttörölni, javasoljuk szilikont tartalmazó szer használatát. Ezen kívül javallott átnézni, hogy nincsenek-e kilazult kötések, csatlakozások, ami a használat során előfordulhat.

Ablakcsere folyamata

  1. Az ablakcseréhez korábban munkatársunk felméri a szóban forgó nyílászárók pontos méreteit.
  2. A nyílászárók legyártása után az ablak beépítését végző munkatársaink kiszállítják a megrendelt műanyag ablakokat és/vagy ajtókat.
  3. Kiszállítás után elvégzik a műanyag ablakcserét, az ablakcsere régi tokba is elképzelhető. Azért jó, ha a kollégáinkra bízza a felmérést, mert megspórolható a kőműves munkák munkadíja, ha pontosan egyezik az új tokméret a régivel.

Figyelem! Mivel a rendelhető méretek teljesen egyediek, ez lehetőséget kínál arra, hogy minimális rombolással, bontással és porral járjon együtt az új elemek beszerelése. Az ablakcsere mellett gyakori kérés az erkélybeépítés, amelynek révén bővíthető a kihasználható, belakható hely mérete..

Műanyag ablakok előnyei


- sokkal ellenállóbb az idő viszontagságainak, nem kell kezelni
- nem igazán fakulnak ki az idő múlásával, ellenállóbbak az ultraibolya sugárzással szemben
- a műanyag ablakok nehezebben deformálódnak
- megfelelő kamrakialakítással javítható a hangszigetelés
- jobb ár-érték arány biztosítható
Ablakbeépítés új épületekbe
A PUR habon kívül párazáró és páraáteresztő elemek is alkalmazhatók a műanyag ablakok beszereléséhez.
Ablakcsere régi panelházakban
Ilyenkor a munkát mindig a régi tok kiszerelésével kezdjük. A kiszereléskor gyakran bontást kell alkalmaznunk, viszont törekszünk a minimális rongálás elkerülésére is, hogy minél épebben maradjanak a falak és a szerkezetek.
Ablakcsere tégla épületben
Ha a régi tok kibontását is kéri, végrehajtjuk ezt a munkát egyeztetve Önnel, és az új beszerelését követően visszaállítjuk a fal épségét.
Ha a régi tok bent marad a falban, leakasztjuk az ablakszárnyakat, levágva a zsanérokat beillesztjük az új nyílászárót a korábbi profilba. Esztétikailag ez csúnyább megoldás, és csökken az üvegfelület is a régi és az új tok miatt.
Mennyit kell fizetni egy műanyag nyílászáróért?
Érthető, hogy mindenki tudni szeretné pontosan ezt az összeget, de csak a konkrét darabszám és ablakméretek ismeretében tudunk árat mondani. Legyen szíves elküldeni a konkrét méreteket, és megkeressük kedvezményes árajánlatunkkal!
Műanyag ablak ára Iliny Műanyag ablak ingyenes felméréssel? Igen, a vevőinknek nem kell érte fizetni, mert meg is rendelik tőlünk a műanyag nyílászárókat. Ekkor minden esetben csökkentjük a végén fizetendő összeget a kiszállási díjjal.
Miért nem tartjuk egyébként etikusnak az ingyenes kiszállásos/felméréses „beetetést”?
Sajnos azt kell mondanunk, hogy ez a vevő legdurvább becsapása. Nincsenek csodák: az üzemanyag és az idő mindenkinek pénz.
Sajnálatos módon akadnak olyan emberek, akik csak emberekkel szeretnének beszélgetni, az ilyen „ügyfél” elvonja a kollégáinkat a valódi ügyfelektől. Akik beszállnak az ilyen ingyenes felméréses játékba, azok valójában a fizető ügyfelekkel fizettetik ki azt az üzemanyagot és időt, amit a haszontalan érdeklődőkre pazaroltak. Mi ebben nem szeretnénk részt venni. Nincsenek csodák: az üzemanyagért mindenki fizet. Fontolja meg ezeket a szempontokat, mielőtt feltűnően kedvező akciót hirdető céghez fordul.
Megeshet, hogy a fent részletezett indokok ellenére éppen otthona mellett haladunk el, és megoldható a valóban ingyenes felmérés.
Betörött üveg javítását nem vállaljuk, a javítást üveges szakemberek végzik.
A nem általunk beépített műanyag ablakokkal nem (az OBI-ban vásárolt termékekkel sem) foglalkozunk. Ha gond merül fel egy beszerelt nyílászáróval, kérjük, forduljon ahhoz a céghez, akik a beszerelést végezték.

A nyílászárók megrendelése esetén a következő elemeket foglalja magában az ár:


- Az otthonában végzett felmérés
- Az új ablakok méretre gyártása
- Ablak bontása
- A megrendelt és legyártott nyílászárók falba építése
- A korábbi nyílászárók elvitele
- Járulékos költségek, szerelési anyagok
3-rétegű üveg utólagos beszerelése Iliny

Miért érdemes minket választania műanyag ablak Iliny környékén végzett cseréjére, beépítésére?


- Tartjuk magunkat a megbeszélt ütemezéshez
- Magas képzettségű, tapasztalt munkatársak
- Ha egy megrendelt ablak raktáron van, korábban teljesítjük a rendelést
- Szükség esetén hétvégén is dolgozunk
- Rengeteg referenciamunkánk van, a weboldalra csak néhányat töltöttünk fel
- A legsajátosabb, egyéni igényeit is ki tudjuk elégíteni az ablakok méretével, színével, nyithatóságával, vagy bármilyen egyéb paraméterével kapcsolatban
- Bármilyen színben kérheti a műanyag nyílászárót (RAL színskála)
- Műanyag ablak akár előleg nélkül is!
- Termékeinket jó minőségben, megfizethető összegért kínáljuk
- Garancia a beépített termékekre
- Országos lefedettséggel működünk Súlyos hibák, amit sokan elkövetnek ablakok vásárlásakor

  1. Nem ellenőrzi elég alaposan a kivitelező céget. Tudjuk, hogy sok fáradsággal jár, pedig sok mérgelődéstől kímélnék meg magukat, amennyiben utána járnának. Saját magáról mindenki azt állít, amit akar, de az elégedett ügyfélnél nincsen jobb reklám!
  2. Csak szakértő bevonásával válassza ki az Ön lakása számára ideális nyílászárót! az ablakok megtekintésekor is kérje ki tapasztalt szakember tanácsát
  3. Ne vásároljon olyan terméket, amelyre nincs minimum 1 év garancia!
  4. Érdemes a munkavégzéssel megbízni kívánt cégnek utánajárni adószám, cégjegyzékszám alapján! Sok érdekes dolog kiderülhet a kellő alapossággal végzett ellenőrzés során, különben bottal ütheti az előleget felvevő személy nyomát!
  5. A műszaki tulajdonságok közül talán a legfontosabbak a hőszigetelés (k tényező), a zajszigetelés (dB), az üvegezés minősége és a kamrák száma (lásd a sarokmetszetet).

Mekkora ablakra van szükség?

Lényeges szempont műanyag és fa tokozású ablakoknál is, hogy az ablak méretét nem pusztán az üveg, hanem a teljes profil nagysága dönti el. Az ablakok esetében úgy kell elküldenie a kért dimenziókat, hogy először a vízszintes, majd a függőleges méret szerepeljen (pl. 120 x 150, ahol 120 cm széles és 150 cm magas tokkal rendelkező ablakra van szüksége). Nem árt tudni azt sem, hogy amikor a tervező a bevilágítási értékeket számolja a helyiségek alapterületének, tájolásának és a lakás belső elosztásának figyelembe vételével, akkor a világító felületet kalkulálja, ennél mindig érdemes egy kicsit nagyobb nyílászárót rendelni, hiszen a tok és esetleg a redőny is levesz a fényt áteresztő felületből.

Színben mit válasszak?

Alapesetben fehér színű, PVC anyagú nyílászáróra kalkuláljuk ki az árajánlatunkat, de kérésre tetszőleges színű vagy fóliázással rendelkező ablakra is szívesen számolunk Önnek egy árat. A fóliázás és festés nincs benne az alapárban, ami általában mintegy 1/3-ával drágítja a végösszeget. A fólia ellenáll az UV sugárzásnak, és választható fa hatású szín is.

Jobbos vagy balos ablakot válasszak?

Több tízezer forint is lehet az árdifferencia a rögzített és a nyitható nyílászárók között, hiszen a fix nyílászáró nem tartalmazza pl. a végösszeget növelő zsanért és vasalatot. Mielőtt azonban megspórolná a nyílási lehetőséget, fontolja meg, hogy hogyan fogja tisztítani az ablakot, illetve kivitelezhető-e a megfelelő levegőcsere az adott térben. A nyitási mód kiválasztásakor feltétlenül mérlegelje az egyéb körülményeket is, mert a belső adottságok szűkíthetik később a mozgásterét. A nyitási sugár csökkentésére lehet osztott ablakokban is gondolkodni. Hozza meg a végső döntését a következőkben szemléltetett nyitási módozatok figyelembe vételével: Ablak nyitási módjai Iliny Balos jobbos ablak befelé nyíló Számít, hogy hol kell felszerelni az ablakot? Lényeges tényező az ajánlatunk kiszámításánál, hogy melyik településen kell felszerelni az új ablakokat, ugyanis ez nagy mértékben befolyásolja a végösszeget. Az Ön számára is az a legkedvezőbb, ha az első kiszállástól az utolsó csavar becsavarásáig mindent egy helyről rendel meg, így probléma esetén megspórolható a folyamatban részt vevők közötti vita. Az ablak beépítés kiszállási díjakat az alábbi térkép szemlélteti: ablak beépítés ára Iliny
Melyek a legfontosabb plusz elemek, amelyek felszerelése javasolt?
Ha redőny, szúnyogháló, párkány szükséges a nyílászárón kívül, nem ismerünk lehetetlent. Az árnyékoló redőny gyártható pl. alumíniumból, a szúnyogháló lehet fix vagy mozgatható kivitelű, a szoba párássága alapján lehetséges szellőztető berendezés beépítése is a nyílászáróba.
A kapott ajánlatok mérlegelése
Jótanácsunk: nyilván szeretné egymáshoz mérni a kapott ajánlatokat, ezért minden ablakos cégnek ugyanazt az ajánlatkérést küldje el, és mindenkitől ugyanazt a tételes árajánlatot kérje el. Csak ilyen módon válnak egymással összehasonlíthatóvá a kivitelező ablakosok ajánlatai, máskülönben almát a körtével, vagy legfeljebb jonatánt starkinggal tud összemérni. A bontásra szinte mindenki végleges munkadíjat mond, részletezés nélkül.
A beépített műanyag ablakok átnézése
Kiemelt jelentőségű, hogy az ablakok beszerelése, cseréje után a megrendelő járjon a végére annak, hogy a végeredmény kielégíti az igényeit. Tesztelje minden nyílászáró tökéletes működését. Az összes funkció felülvizsgálata után elemekre lebontva nézze át még a kollégáink helyszínen tartózkodásakor, hogy megfelelő volt-e az átadás-átvétel, és kitűnő állapotban van-e minden beszerelt elem és alkatrész.
Nem szoktak ilyet tapasztalni, de kérünk mindenkit arra, hogy nyomban jelezze, ha bármi gondja van, mert minden egyéb szempontot felülír az ügyfeleink elégedettsége.
Ablakcsere esetén a bontást minimális rongálással intézzük, és igyekszünk, hogy mindent egy oldalról, jellemzően belülről végezzünk, így a lakás külső homlokzatán minél kevesebb sérülés keletkezik, a belső hibákat apróbb fal restaurálási műveletekkel hozzuk helyre.
Fa hatású műanyag ablakok Iliny
Akciós műanyag ablakcsere, kiszerelés, berakás Iliny régiójában akár 24 órán belül, országosan is, szavatolva a kiváló minőségű munkát: azonnali rendelkezésre állás, pontosság, évtizednyi múlt a szakmában 06 70 772 9371, Becze Krisztián.

A bejegyzés trackback címe:

https://muanyagablakcserenograd.blog.hu/api/trackback/id/tr1313659056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása