Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Ablak csere Litke

2018. március 20. - Becze Krisztián

Ablak csere Litke

Műanyag ablak Litke


Kedvező árú műanyag nyílászáró csere, kiszerelés, beszerelés Litke vonzáskörzetében már 1 nap alatt, országosan is, garanciával: gyorsaság, precizitás, sok éves gyakorlat a szakmában 06 70 772 9371, Becze Krisztián.
Ingyenes ajánlatkéréshez ablakcserére, műanyag ablak beépítésre kattintson az alábbi képre!
ajánlatkérés

Bízunk benne, hogy oldalainkon valamennyi problémájára részletes információt talál, de ha mégsem, akkor forduljon hozzánk bizalommal akár telefonon, akár e-mailben vagy Facebook oldalunkon!

Lehet csökkenteni a fűtési költséget műanyag ablakokkal?


Igen, a legfontosabb szempont az, hogy az ablak megfelelően zárjon, és az üvegezése modern üvegezési technikát foglaljon magába. A legfontosabb szempont, hiába is csukódik esetleg megfelelően a meglévő nyílászárónk, ha nem kielégítő a hőszigetelési képessége. Ha azt érzi, mintha nem zárna jól egy ablak, akkor biztos lehet benne, hogy megérett valamelyik nyílászáró kicserélése. A légmozgásoktól mentes szoba kialakítása növeli a komfortérzetet és a melegérzetet is az otthonában.
A legkitűnőbb műszaki paraméterekkel rendelkező és jó hőszigetelésű műanyag nyílászáró beépítése, cseréje esetén akár heti 3.500 Ft-ot is a pénztárcájában tarthat, ami rövid idő alatt megtérülő befektetés!

Van jelentősége annak, hogy hány légkamra van egy nyílászáróban?

Számíthat, azonban akkor lényeges igazán, ha megfelelő szélességű a profilunk. Kis profilszélességű műanyag ablakba nem képesek túl sok légkamrát beépíteni a gyártók, mert ronthatja az ablak műszaki paramétereit, ami a várható életciklust is rövidíti. OVLO Prime sarokmetszet Litke

Mi a k tényező műanyag nyílászáróknál?

Ez a hőátbocsátási tényező (U-val is szokták jelölni), értéke fordítottan arányos a helyiségben maradó hővel, tehát a lehető legkisebb legyen. A meglévő nyílászáró kiszerelését és új beépítését szépészeti szempontok mellett indokolhatja a meglévő szerkezet tökéletlen kivitelezése műszaki szempontból, ami a régebbi nyílászárókat jellemzi. A légkamrák (akár 6) és a rétegek (akár 3) számának növelésével javítható a k tényező. Egy 0,5 kW/m2K értékű nyílászáró például kiválónak minősül.

Mi teszi szükségessé, hogy szakemberrel valósuljon meg a műanyag ablakok beállítása?

A fűtéssel előállított kalóriamennyiség jelentős része szökik ki a nem tökéletes hőszigetelés miatt, ezért a falakon kívül érdemes még jó minőségű műanyag ablakot alkalmazni, de sajnos sok ember nem hajlandó pénzt áldozni a jó beépítésre, ami fontos az ablak elvárt működéséhez. A szobák energiaosztályát meghatározó épület energiatanúsítvány másképpen fogalmazva lakás zöldkártya adásvételi szerződéshez is mellékelendő, 2012. január 1. óta előírás a tanúsítvány mellékelése.

Mikor hozza vissza az árát a több pénzbe kerülő műanyag ablak?

Ez több tényező függvénye, a tapasztalat szerint a jó minőségű műanyag nyílászáró 1-1,5 év alatt visszahozza az árát.

Mik a fontos szempontok új ablakok megvásárlása során?

Különféle műszaki paraméterek együtt határozzák meg a jó minőségű műanyag nyílászárók ismérveit. Ezek lényegében az alábbiak:
- k hőátbocsátási érték: tárgyaltuk fentebb, ott megtekintheti újra.
- üveg: a nyílászáróban 4 mm-16 mm-4 mm vastagságú üveg-légrés-üveg következik. A levegő által kitöltött részben jobb minőségű nyílászárók esetén nemesgáz-töltés is van (pl. kripton). A hőáramlást az üvegtáblák között a gáztöltés akadályozza, vagyis döntően befolyásolja a szigetelést.
- profil: toknak is szoktuk nevezni köznapi nyelven, ebben van rögzítve az üveg. A profil kamrákra van osztva, amelyek jelentősége a hőszigetelés, stabilitás és a zajszigetelés szempontjából érdekes.
- légkamrák: ezek a profilban lévő légrések, a kamraszám fokozásával jobbá tehető az ablak hőszigetelő képessége. Sok légkamrás ablakoknál tapasztalhatjuk, hogy bizonyos légrések speciális szigetelőanyaggal vannak kifújva, ami tovább fokozza a profil hőszigetelését.
- vasalat: a kilinccsel mozgatjuk. A vasalat tisztítása általános mosószerrel végezhető, súrolószert ne alkalmazzunk, mert az károsíthatja a szépen fényesre csiszolt felületeket.
- résszellőzés: olyan ablakfunkció, ami lehetővé teszi pl. magas páratartalom esetén, hogy megszabadulhassunk a lakásban felhalmozott párától, és megoldható a légbeszívás is pl. légtömör módon (dichten) záró lakásokban, ahol pl. kandallóval fűtünk. A résszellőztetést helyettesíthetjük átszellőztetéssel is, az energiaveszteség minimális lesz, a falak sem hűlnek ki.

Hogyan kell megtisztítani a műanyag nyílászárókat?

Műanyag ablak tisztítása – műanyag ablak Litke Az ablakok profiljai be vannak vonva egy védőréteggel, amely növeli az életciklust (az ajtókét is). Emiatt a tisztításnál ne használjon maró hatású tisztítószereket a kereten és a profilon. Javasoljuk mosogatószer és puha rongy alkalmazását. Ezt az ablaküveg tisztításakor érdemes elvégezni. A DM-ben kapható 2 darabos mikroszálas törlőkendőt több ügyfelünk alkalmazta már sikerrel. Hogyan lehet szépre tisztítani az ablakot Litke Műanyag ablak karbantartása A karbantartás kb. fél órát vesz igénybe, és elég évente egyszer megcsinálni. A profilt mosószeres szivaccsal vagy ronggyal át kell törölni. A szigetelő gumikat szintén ajánlott áttörölni, javasoljuk szilikont tartalmazó szer használatát. Ezen kívül javallott átnézni, hogy nincsenek-e kilazult kötések, csatlakozások, ami a használat során előfordulhat.

A nyílászáró cseréjének menete

  1. Ehhez a munkát megelőzően munkatársunk felméri a szóban forgó nyílászárók pontos méreteit.
  2. Az új nyílászárókra vonatkozó árajánlat elfogadása után legyártatjuk és lakásába fuvarozzuk a kért, új ablakokat, ajtókat.
  3. Ezt követően hajtjuk végre a cserére szoruló, régi ablakok kibontását és az újak beépítését. Azért jó, ha a kollégáinkra bízza a felmérést, mert megspórolható a kőműves munkák munkadíja, ha pontosan egyezik az új tokméret a régivel.

Megjegyzés: Mivel a rendelhető méretek teljesen egyediek, ez lehetőséget kínál arra, hogy minimális rombolással, bontással és porral járjon együtt az új elemek beszerelése. Az ablakcsere mellett gyakori kérés az erkélybeépítés, amelynek révén bővíthető a kihasználható, belakható hely mérete..

Miért javasoljuk és választjuk mi is otthonunkba a műanyagból készült ablakokat?


- sokkal ellenállóbb az idő viszontagságainak, nem kell kezelni
- nem igazán fakulnak ki az idő múlásával, ellenállóbbak az ultraibolya sugárzással szemben
- a műanyag ablakok nehezebben deformálódnak
- növelhető a hangszigetelés értéke
- kisebb költséggel beszerezhető
Nyílászárók beszerelése újonnan épített lakásokba
A PUR habon kívül párazáró és páraáteresztő elemek szintén felhasználhatók a műanyag nyílászárók beépítéséhez.
Ablakcsere régi panelházakban
Ilyenkor a munkát mindig a régi tok kiszerelésével kezdjük. Előfordul, hogy nem tudjuk kiküszöbölni a bontást, viszont törekszünk a minimális rongálás elkerülésére is, hogy minél épebben maradjanak a falak és a szerkezetek.
Nyílászáró cseréje téglafalban
Ha a meglévő profilt is tanácsos kivenni, végrehajtjuk ezt a munkát egyeztetve Önnel, és az új beszerelését követően visszaállítjuk a fal épségét.
Abban az esetben, ha nem kell bántani a keretet, akkor csak a szárnyakat akasztjuk le, levágva a zsanérokat beillesztjük az új nyílászárót a korábbi profilba. Ez általában nem jár annyira szép eredménnyel, mint a teljes eltávolítás, ráadásul kisebb lesz a fényáteresztő felület is.
Mennyit kell fizetni egy műanyag nyílászáróért?
Az árkalkuláció során mindig figyelembe vesszük a felmért nyílászárók méretein kívül a helyi viszonyokat, és pl. a megrendelt ablakok számától függően további árengedményt adunk. Legyen szíves elküldeni a konkrét méreteket, és megkeressük kedvezményes árajánlatunkkal!
Műanyag ablak ára Litke Vállaljuk a díjmentes helyszíni ajánlatadást? Igen, ügyfeleink számára ingyenes, hiszen ők megbíznak szakértelmünkben, tapasztalatunkban, és elfogadják akciós árajánlatunkat. Ekkor minden esetben csökkentjük a végén fizetendő összeget a kiszállási díjjal.
Miért nem tartjuk egyébként etikusnak az ingyenes kiszállásos/felméréses „beetetést”?
Ebben az esetben mindenféle ingyenesség hirdetése pszichológiai trükk, amit szeretnének beleverni az emberek fejébe. Nincsenek csodák: az üzemanyag és az idő mindenkinek pénz.
Sajnos sok olyan érdeklődővel találkoztunk, aki csak információt gyűjt, rengeteg árajánlatot gyűjt be, ezek elrabolják az időt a tényleges megrendelőktől, amilyen reményeink szerint pl. Ön is. Az ingyenességet hirdető cégek ebben a játékban vesznek részt, és p. Önnel fizettetik meg a sok elvesztegetett időt. Mi ebben nem szeretnénk részt venni. Nincsenek csodák: az üzemanyagért mindenki fizet. Érdemes ezen elgondolkodnia, mielőtt feltűnően kedvező akciót hirdető céghez fordul.
A fentiektől függetlenül mégis előfordulhat, hogy a fent részletezett indokok ellenére éppen otthona mellett haladunk el, és megoldható a valóban ingyenes felmérés.
Kitört ablaküveggel nem foglalkozunk, arra ott vannak az üvegesek.
A mások révén beszerelt nyílászárókkal semmiképpen nem (a Bauhausban vásárolt termékekkel sem) foglalkozunk. Probléma esetén keresse meg a beszerelést végző vállalkozást.

A nyílászárók megrendelése esetén a következő elemeket foglalja magában az ár:


- Helyszíni felmérés
- Az új ablakok méretre gyártása
- A meglévő ablakok eltávolítása
- Az új ablakok beszerelése
- A kiszerelt ablakok elfuvarozása
- Felmerülő pluszköltségek, szereléshez felhasznált egyéb eszközök, alkatrészek
3-rétegű üveg utólagos beszerelése Litke

Mit nyer azzal, ha minket választ Litke régiójában?


- Nem vállaljuk túl magunkat, elvégezzük a munkát a megegyezett időpontra
- Jól kvalifikált, tapasztalt kollégák
- Ha korábban elkészülnek a megrendelt termékek, hamarabb vállaljuk a munka elvégzését
- Kérésre akár szombaton vagy vasárnap is számíthat ránk
- Elégedett ügyfeleinknek se szeri, se száma, érdeklődjön bővebb információkért
- Egyedi méretű ablakot is tudunk biztosítani
- Bármilyen színben kérheti a műanyag nyílászárót (RAL színskála)
- Kérjük, tájékozódjon arról, hogy milyen feltételek mellett nem kérünk előleget a nyílászárókra!
- Termékeinket kiváló paraméterekkel, akciósan kínáljuk
- Szavatoljuk az általunk végzett munka műszakilag tökéletesen kivitelezett módját, tartósságát
- Magyarország egész területén szerelünk ablakokat A leggyakoribb tévedések, amit sokan elkövetnek a nyílászárók kiválasztásakor

  1. Nem járnak utána annak a vállalkozásnak, akire akár több százezer forint sorsát bízzák. Sokan sajnálják rá az időt, pedig sok mérgelődéstől óvnák meg magukat, és még pénzt is spórolhatnának vele. Mondani bármit lehet, és az internet is elbír sok mindent…
  2. Nem fogja megbánni, ha már a folyamat elején felveszi a kapcsolatot a megfelelő szakembergárdával A nyílászárók megtekintésekor is hallgassa meg a tapasztalt szakember véleményét!
  3. Ne vegyen meg olyan ablakot, amelyre nincs legalább 1 év garancia!
  4. Nézzen utána a cégnek, akitől az ajánlatot kapta! Sok érdekes dolog kiderülhet a kellő alapossággal végzett ellenőrzés során, különben bottal ütheti az előleget felvevő személy nyomát!
  5. A műszaki tulajdonságok közül talán a legfontosabbak a hőszigetelés (k tényező), a zajszigetelés (dB), az üvegezés minősége és a kamrák száma (lásd a sarokmetszetet).

Kell-e nagy ablak a lakásba, mi számít elegendőnek?

Fontos tudnivaló műanyag és fa profilú ablakoknál is, hogy az ablak méretét nem csupán az üveg, hanem a teljes keretméret dönti el. Tehát a méret megadásánál ezt a kívánt méretet kell megadnia nekünk úgy, hogy először a vízszintes, majd a függőleges méret szerepeljen (pl. 120 x 150, ahol 120 cm széles és 150 cm magas tokkal rendelkező ablakra van szüksége). Lényeges még azt megemlíteni, hogy amikor a tervező a bevilágítási értékeket számolja a helyiségek alapterületének, tájolásának és a lakás elrendezésének figyelembe vételével, akkor a világító felületet kalkulálja, ennél mindig érdemes egy kicsit nagyobb nyílászárót rendelni, hiszen az ablak arányai is befolyásolják a beeső fényt, például a hosszúkásabb ablakokon kevesebb fény érkezik a helyiségbe, mint a négyzetes alakúakon a falak vastagsága miatt.

Érdemes eltérni a fehér színtől műanyag nyílászárók esetén?

Alapesetben fehér színű, PVC anyagú ablakra kalkuláljuk ki az árajánlatunkat, de ha igény merül fel rá, az Ön által kedvelt árnyalatban vagy fóliázással rendelkező ablakra is tudunk árat kalkulálni. A fóliázás és festés nincs benne az alapárban, ami általában mintegy 1/3-ával drágítja a végösszeget. A fólia ellenálló az ultraibolya sugárzással szemben, mindazonáltal dönthet más árnyalat mellett is.

Milyen nyílású nyílászárót érdemes választani?

Árban nagyobb különbség a fix és a valamilyen módon nyíló ablakok között van, mivel a nem nyíló ablakban nincsen vasalat, szárny, zsanér. Mielőtt azonban megspórolná a nyílási lehetőséget, gondolja át, hogy miképpen végzi majd az ablakpucolást, illetve milyen módon oldható meg a lakás, helyiség szellőzése. A nyitási mód kiválasztásakor természetesen figyelembe kell venni a lakás belső bútorozását is, mert a belső adottságok szűkíthetik később a mozgásterét. Ha nem egyszárnyú, hanem két részből álló nyílászárót tervez be, akkor máris kisebb helyen válik nyithatóvá az ablak. Néhány jellemző ablaktípus az alábbiakban látható a tipikus ablaknyitási módokkal: Ablak nyitási módjai Litke Balos jobbos ablak befelé nyíló Lényeges-e a beszerelés helye? Az árajánlatnál tudnunk kell, hogy belföldön pontosan hol kell felszerelni az új ablakokat, mert ez befolyásolja az ajánlati összeget is. Az Ön számára is az a legkedvezőbb, ha az első kiszállástól az utolsó csavar becsavarásáig mindent egy cég végez, így bármilyen kétes esetben megspórolható a folyamatban részt vevők közötti vita. Az ablak beszerelés kiszállási díjakat az alábbi térkép szemlélteti: ablak beépítés ára Litke
Melyek a legfontosabb plusz elemek, amelyek felszerelése javasolt?
Ha redőny, szúnyogháló, párkány szükséges a nyílászárón kívül, nem ismerünk lehetetlent. Az árnyékoló redőny gyártható pl. alumíniumból, a szúnyogháló lehet rögzített vagy felhúzható kivitelű, a helyiség párássága alapján alkalmazható légbefúvó.
Döntéshozatal néhány kapott árajánlat alapján
Tippünk az Ön számára: nyilván szeretné egymáshoz mérni a kapott ajánlatokat, ezért minden pályázónak ugyanazt az ajánlatkérést küldje el, és ragaszkodjon ahhoz, hogy minden elemét töltsék is ki. Csak ilyen módon válnak egymással összehasonlíthatóvá a vállalkozók ajánlatai, ellenkező esetben almát a körtével, legjobb esetben is jonatánt starkinggal tud összehasonlítani. A bontásra szinte mindenki végleges munkadíjat mond, részletezés nélkül.
A beépített műanyag ablakok ellenőrzése
Elengedhetetlen fontosságú, hogy az ablakok felszerelése, cseréje után maga a tulajdonos győződjön meg arról, hogy a munka elvégzése megfelelően történt. Ellenőrizze, hogy minden ajtó és ablak megfelelően nyitható, jól működik és záródik. Az összes funkció felülvizsgálata után tételesen nézze át még a beépítést végző munkatársaink helyszínen tartózkodásakor, hogy megfelelő volt-e az átadás-átvétel, és kitűnő állapotban van-e minden beszerelt elem és alkatrész.
A legjobb azonnal elhárítani bármilyen felmerülő kifogást.
Ablakcsere esetén a bontást minimális rongálással végezzük, és arra törekszünk, hogy mindent egy oldalról, az esetek 95%-ában belülről végezzünk, így a lakás kívülről látható részén minél kevesebb sérülés keletkezik, a belső hibákat apróbb fal restaurálási műveletekkel kijavítjuk.
Fa hatású műanyag ablakok Litke
Olcsó műanyag nyílászáró csere, bontás, beépítés Litke régiójában már néhány óra leforgása alatt, Magyarország egész területén, szavatolva a kiváló minőségű munkát: rövid időn belüli kiszállás, igényesség a munkánkra, sok éves gyakorlat a szakmában 06 70 772 9371, Becze Krisztián.

A bejegyzés trackback címe:

https://muanyagablakcserenograd.blog.hu/api/trackback/id/tr1713754542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása