Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Műanyag ablak beállítása otthon

2021. december 30. - Becze Krisztián

Huzatot észlel síkban nyíló műanyag ablakai oldalán vagy azok körül? Lehet, hogy a keretben lévő csavarokat kell beállítania. De hogyan állíthatja be otthon az ablakot, ha az például billenő ablak?

Ebben a cikkben megtanulhatja, hogyan állíthat be egy bukó-nyíló műanyag ablakot, hogy ne kelljen minden apróságért ezermestert hívnia. Ez azért lehet fontos, mert a nem megfelelően beállított műanyag billenő- és forgóablakok huzatot okozhatnak, és télen hatással lehetnek a fűtésszámlára. De ez nem baj, mert az ablakok beállítása nem vesz sok időt igénybe, és maga is elvégezheti. Tehát lássunk hozzá!

Állítsa be a műanyag billenő- és fordulóablak magasságát otthon, szinte szerszámok nélkül:

1. Ellenőrizze, hogy az ablakszárny alsó része illeszkedik-e a tokba.

Nyissa ki és zárja be többször az ablakot, hogy ellenőrizze, hogy az ablakszárny alsó része illeszkedik-e és simán mozog-e. Ha esetleg a kerethez vagy a tömítéshez tapad, akkor növelni kell a magasságot. Ha viszont csukott állapotban akár 1 mm-rel is a keret fölött van, akkor a huzat elkerülése és a hőszigetelés biztosítása érdekében egy kicsit lejjebb kell engednie az ablakot.

2. Nyissa ki teljesen az ablakot.

Így könnyebben elérheti a csavarokat, amelyeket az ablak magasságának megváltoztatásához meg kell lazítani. Az ablak beállítása 15-20 percet is igénybe vehet, ezért jobb, ha száraz, esőmentes napon végzi el.

3 Lazítsa meg az ablak bal és jobb oldalán lévő csavarokat, amelyek az ablakszárnyat rögzítik.

Az ablakszárny bal és jobb oldalán négy kis csavar található, amelyek a fémszerelvényt az ablakkerethez rögzítik. Lazítsa meg őket egy csillagcsavarhúzóval egy-egy teljes fordulatot az óramutató járásával ellentétes irányban. A csavarok mérete változhat. Ezért próbálja megkeresni az ideális méretű csavarhúzót, amely tökéletesen illeszkedik a csavarhoz.

4 Állítsa be az ablak magasságát a szárny mozgatásával vagy emelésével.

A csavarok meglazítása után felemelheti vagy leengedheti a tolószárnyat. Ha az ablak nem záródik be teljesen, mozdítsa el egy kicsit, és figyelje meg a helyzetét. Ha viszont az ablakszárny záráskor a dobozhoz tapad, tolja fel egy kicsit.

Ha a szárny nehéz, előfordulhat, hogy a saját súlya húzza lefelé. Ebben az esetben támassza meg a szárnyat, miközben ismét meghúzza a csavarokat.

5. Húzza meg az összes csavart.

Miután beállította az ablakot, helyezze vissza a csavarokat, és húzza meg őket egy teljes fordulatot az óramutató járásával megegyező irányba. Ezután zárja be néhányszor az ablakot, hogy meggyőződjön arról, hogy simán nyílik és záródik.

A műanyag ablakának most már szilárdan a keretben kell ülnie. Ha ezeket az egyszerű lépéseket követi, megakadályozhatja, hogy az otthonában lévő ablak ne zárjon tökéletesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://muanyagablakcserenograd.blog.hu/api/trackback/id/tr4516798790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása