Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Műanyag ablakcsere Nógrád megye +36 70 772 9371

Ablak csere Garáb

2018. február 12. - Becze Krisztián

Ablak csere Garáb


Akciós műanyag nyílászáró csere, bontás, berakás Garáb vonzáskörzetében akár 1 nap alatt, országosan is, munkánkra garanciát nyújtva: gyorsaság, igényesség a munkánkra, évtizednyi szakmai tapasztalat 06 70 772 9371, Becze Krisztián.
Ingyenes ajánlatkéréshez ablakcserére, műanyag ablak beépítésre kattintson az alábbi képre!
ablak árajánlat

Reméljük, hogy weboldalunkon minden kérdésére kimerítő információt talál, ha valamiért ez nem teljesülne, akkor forduljon hozzánk bizalommal bármelyik elérhetőségünkön!

Megoldható a fűtésszámla csökkentése műanyag ablakokkal?


Lehetséges, a mindössze arra kell ügyelni, hogy az ablak megfelelően zárjon, és az üvegezése korszerű üvegezési technikát alkalmazzon. A lényeg, hiába is zár adott esetben kielégítő módon a mostani ablakunk, ha nem felel meg az előírásoknak a hőszigetelési tulajdonsága. Ha azt érzi, mintha huzat lenne a helyiségben, akkor biztos lehet benne, hogy esedékes az ablakcsere. A légmozgásoktól mentes szoba biztosítása növeli a komfortérzetet és a melegérzetet is a szobában.
A legkitűnőbb műszaki paraméterekkel rendelkező és jó hőszigetelésű műanyag ablak beszerelése, cseréje esetén akár napi 500 Ft-ot is meg lehet spórolni, ami rövid idő alatt megtérülő befektetés!

Számít, hogy hány légkamra van egy műanyag ablakban?

Érdekes lehet, feltéve, ha megfelelő szélességű a profilunk. Kis profilszélességű műanyag nyílászáróba nem lehet belezsúfolni sok légkamrát, mert negatív hatással lehet az ablak teherbírására és biztonságosságára, ami a várható életciklust is rövidíti. OVLO Prime sarokmetszet Garáb

Mi a k tényező műanyag ablakoknál?

Ez a hőátbocsátási tényező (U-val is szokták jelölni), értéke fordítottan arányos a helyiségben maradó hővel, tehát a lehető legkisebb legyen. Az ablakcserét szépészeti szempontok mellett indokolhatja a meglévő szerkezet tökéletlen kivitelezése műszaki szempontból, ami a régebbi ablakokra jellemző. A légkamrák (akár 6) és a rétegek (akár 3) számának növelésével javítható a k értéke. Egy 0,5 kW/m2K értékű nyílászáró már igen jó minőségűnek számít.

Miért lényeges, hogy tapasztalt mesterember segítségével történjen a műanyag nyílászárók beállítása?

A fűtéssel előállított kalóriamennyiség jelentős része szökik ki a rosszul kialakított hőszigetelés miatt, ezért a falakon kívül javasolt még jó minőségű műanyag ablakot használni, de sajnos sokan meg szoktak feledkezni az ablaktokok jó minőségű illesztéséről, azaz kiváló beépítéséről. A szobák energiaosztályát jellemző épület energiatanúsítvány másképpen fogalmazva lakás zöldkártya adásvételi szerződéshez is dokumentálandó, 2012. január 1. óta előírás a tanúsítvány mellékelése.

Valóban megéri a befektetést a költségesebb műanyag nyílászáró?

Nagyon sok függ a kiszerelt, régi ablakok minőségétől, műszaki tulajdonságaitól, de gyakran kaptunk olyan jelzéseket a kuncsaftoktól, hogy 12-15 hónap közötti időtartam már elég volt, hogy az új nyílászárók kitermeljük az árukat.

Mire ügyeljen az új nyílászárók megvételekor?

Különféle műszaki paraméterek együtt alkotják a kiváló tulajdonságokkal rendelkező műanyag nyílászárók ismérveit. Ezek lényegében az alábbiak:
- k hőátbocsátási érték: tárgyaltuk fentebb, ott megtekintheti újra.
- üveg: egy szokásos ablaküveg rétegrend így alakul: 4 mm-es üveg, 16 mm-es légrés, majd ismét egy 4 mm-es üveg következik. A légrésben jobb minőségű nyílászárók esetén nemesgáz-töltés is van (pl. argon). A hőáramlást az üvegtáblák között a gáztöltés gátolja, vagyis döntően befolyásolja a szigetelést.
- profil: toknak is szoktuk nevezni köznapi nyelven, ez tartja az üveget. A műanyag ablakok kamrás profilokból állnak, a sarokmetszet szemlélteti minden esetben a kamrák elrendezését.
- légkamrák: ezek a profilban lévő légrések, számuk növelésével jobbá tehető az ablak hőszigetelő tulajdonsága. 5-8 kamrás nyílászáróknál előfordul, hogy bizonyos légrések speciális szigetelőanyaggal vannak kifújva, ami tovább emeli a profil hőszigetelését.
- vasalat: a kilinccsel mozgatjuk. A vasalatot takaró elemek a por elleni zárásra szolgálnak.
- résszellőzés: olyan ablakfunkció, ami biztosítja pl. kimosott ruhák szárításakor, hogy megszabadulhassunk a lakásban felhalmozott párától, és biztosítható vele a levegő utánpótlása is pl. légtömör módon (dichten) záró lakásokban, ahol pl. kandallóval fűtünk. A résszellőzés páralecsapódáshoz, és az ablak hosszabb nyitva tartása miatt nagyobb mértékű kihűléshez vezethet.

Műanyag ablakok tisztításának módja

Műanyag ablak tisztítása – műanyag ablak Garáb A nyílászáró profiljai be vannak vonva egy védőréteggel, amely növeli a műanyag nyílászáról élettartamát (az ajtókét is). Emiatt a tisztításnál ne használjon maró hatású tisztítószereket a kereten és a profilon. Javasoljuk mosogatószer és puha rongy használatát. Ezt az ablaküveg tisztításakor érdemes elvégezni. Van, aki a W5 kendőre és Szilviára esküszik, ami az üveg tisztaságát illeti. Műanyag ablak profi tisztítása Garáb Műanyag ablak karbantartása A karbantartást 1-2 évente érdemes elvégezni, így az ablak képes megtartani hibátlan működését. A vasalatot az arra kijelölt pontokon kell megolajozni évente. A vasalatot olajozás előtt érdemes portalanítani, ami történhet pl. egy ecset segítségével is. Javasoljuk mindig a gyártó útmutatójában foglaltak betartását, amiről az ablak beépítésekor mi is szívesen adunk tájékoztatást.

Hogyan történik az ablakcsere?

  1. Az ablakcseréhez a munkát megelőzően munkatársunk felméri a szóban forgó nyílászárók pontos méreteit.
  2. A nyílászárók legyártása után az ablak beépítését végző munkatársaink kiszállítják a megrendelt műanyag ablakokat és/vagy ajtókat.
  3. Kiszállítás után elvégzik a műanyag ablakcserét, az ablakcsere régi tokba is elképzelhető. Ha a méretek tökéletesen egyeznek, akkor nem kell falat bontani, rombolni a lakásban, hanem a régi nyílászáró helyére beilleszthető az új.

Megjegyzés: Mivel a rendelhető méretek teljesen egyediek, ez lehetőséget kínál arra, hogy minimális rombolással, bontással és porral járjon együtt az új elemek beszerelése. Az ablakcsere mellett gyakori kérés az erkélybeépítés, amelynek révén jelentős mértékben nagyobbá tehető a lakás.

Miért javasoljuk és választjuk mi is otthonunkba a műanyagból készült ablakokat?


- nem kell csiszolni, nem úgy, mint a fa nyílászárókat
- nem igazán fakulnak ki az idő múlásával, UV-állóak
- a műanyag ablakok nehezebben deformálódnak
- növelhető a hangszigetelés értéke
- olcsóbban gyártható
Nyílászárók beszerelése újonnan épített lakásokba
A PUR habon kívül párazáró és páraáteresztő elemek is alkalmazhatók a műanyag nyílászárók beszereléséhez.
Nyílászáró csere panelben
Ilyenkor a munkát mindig a régi tok kiszerelésével kezdjük. A kiszereléskor gyakran bontást kell alkalmaznunk, de mindig nagyon ügyelünk arra, hogy az épület, fal a lehető legkisebb mértékben sérüljön.
Ablakcsere tégla épületben
Ha a régi tok kibontását is kéri, végrehajtjuk ezt a munkát egyeztetve Önnel, és az új beszerelését követően visszaállítjuk a fal épségét.
Ha a régi tok bent marad a falban, leakasztjuk az ablakszárnyakat, és a zsanérok levágásával a régi tokba helyezzük az új ablakot. Ez általában nem jár annyira szép eredménnyel, mint a teljes eltávolítás, ráadásul kisebb lesz a fényáteresztő felület is.
Mennyit kell fizetni egy műanyag nyílászáróért?
Az ablakok árán kívül lényeges szempontok, hogy hol kell a beépítést végeznünk, illetve a helyi feltételeken kívül milyen nagyságrendű összegről szól a rendelés. Legyen szíves elküldeni a konkrét méreteket, és megkeressük kedvezményes árajánlatunkkal!
Műanyag ablak előnyei Garáb Ingyenes a felmérés? Igen, ügyfeleink számára ingyenes, mert meg is rendelik tőlünk a műanyag nyílászárókat. Ekkor minden esetben csökkentjük a végén fizetendő összeget a kiszállási díjjal.
Miért nem tartjuk korrektnek bármilyen ingyenes munkavégzés reklámozását?
Ebben az esetben mindenféle ingyenesség hirdetése pszichológiai trükk, amit szeretnének beleverni az emberek fejébe. Nincsenek csodák: az üzemanyag és az idő mindenkinek pénz.
Sajnos sok olyan érdeklődővel találkoztunk, akik csak társaságra vágynak, ezek elrabolják az időt a tényleges megrendelőktől, amilyen reményeink szerint pl. Ön is. Akik beszállnak az ilyen ingyenes felméréses játékba, azok valójában a fizető ügyfelekkel fizettetik ki azt az üzemanyagot és időt, amit a haszontalan érdeklődőkre pazaroltak. Mi ebben nem szeretnénk részt venni. Nincsenek csodák: az üzemanyagért mindenki fizet. Érdemes ezen elgondolkodnia, és csak ezután döntse el, hogy kivel szeretné a munkát elvégeztetni.
A fentiektől függetlenül mégis előfordulhat, hogy a fent részletezett indokok ellenére éppen otthona mellett haladunk el, ilyenkor tényleg ingyenesen tudjuk biztosítani a helyszíni felmérést, ez azonban a ritkább esetek egyike.
Kitört ablaküveggel nem foglalkozunk, a javítást üveges szakemberek végzik.
A mások révén beszerelt nyílászárókkal semmiképpen nem (a Praktikerben vásárolt termékekkel sem) foglalkozunk. Ha gond merül fel egy beszerelt nyílászáróval, kérjük, forduljon ahhoz a céghez, akik a beszerelést végezték.

Megrendelés esetén a műanyag ablak ára tartalmazza:


- Az otthonában végzett felmérés
- Az új nyílászárók méret szerinti gyártása
- Ablak bontása
- Az új ablakok beszerelése
- A korábbi nyílászárók elvitele
- Felmerülő pluszköltségek, szereléshez felhasznált egyéb eszközök, alkatrészek
Nagy méretű, világos műanyag ablakok Garáb

Miért ajánljuk, hogy minket bízzon meg a munkával Garáb övezetében?


- Az ígért határidők pontos betartása
- Magas képzettségű, tapasztalt szakemberek
- Ha egy megrendelt ablak raktáron van, korábban teljesítjük a rendelést
- Kérésre akár szombaton vagy vasárnap is számíthat ránk
- Rengeteg referenciamunkánk van, a weboldalra csak néhányat töltöttünk fel
- Egyedi méretű ablakot is tudunk biztosítani
- Az egyedi igényeknél is említett komplett RAL színskála szerinti ablakok biztosítása
- Kérjük, tájékozódjon arról, hogy milyen feltételek mellett nem kérünk előleget a nyílászárókra!
- Termékeinket kitűnő műszaki tulajdonságokkal, akciósan kínáljuk
- Érvényesítjük a gyártói garanciát, és garantáljuk a műanyag ablakok beépítésének megfelelőségét
- Magyarország egész területén szerelünk ablakokat A leggyakoribb tévedések, amit a legtöbben elkövetnek a nyílászárók kiválasztásakor

  1. Nézze meg az ajánlatot adó cég referenciáit! Sokan sajnálják rá az időt, pedig sok mérgelődéstől óvnák meg magukat, ha vennék rá a fáradságot. Mondani bármit lehet, és az internet is elbír sok mindent…
  2. Már a nyílászáró kiválasztásakor javasoljuk szakember tanácsának kikérését. A nyílászárók megtekintésekor is hallgassa meg a tapasztalt szakember véleményét!
  3. Ne vásároljon olyan terméket, amelyre nincs legalább 1 év garancia!
  4. Érdemes a munkavégzéssel megbízni kívánt cégnek utánajárni adószám, cégjegyzékszám alapján! Csak valóban létező, leinformált, feketelistán nem lévő, NAV tartozással nem rendelkező, jól működő céggel szerződjön le, különben bottal ütheti az előleget felvevő személy nyomát!
  5. Lényegesnek tartjuk a nyílászáró résszellőzési, illetve átszellőzési képességét is, mert a pára áteresztését érdemes nem kispórolni az új nyílászáróból.

Kell-e nagy ablak a lakásba, mi számít elegendőnek?

Kiemelt jelentőségű tényező műanyag és fa keretű ablakoknál is, hogy az ablak méretét nem csupán az üveg, hanem a teljes profil nagysága dönti el. Az ablakok esetében úgy kell elküldenie a kért dimenziókat, hogy először a vízszintes, majd a függőleges méret szerepeljen (pl. 90 x 120, amely esetben 90 cm széles és 120 cm magas tokkal rendelkező ablakra van szüksége). Lényeges még azt megemlíteni, hogy amikor a tervező a bevilágítási értékeket számolja a helyiségek alapterületének, tájolásának és a lakás beosztásának figyelembe vételével, akkor a világító felületet kalkulálja, ennél mindig érdemes egy kicsit nagyobb nyílászárót rendelni, hiszen az ablak arányai is befolyásolják a beeső fényt, például a hosszúkásabb ablakokon kevesebb fény érkezik a helyiségbe, mint a négyzetes alakúakon a falak vastagsága miatt.

Milyen színű ablakot rendeljek?

Alapesetben fehér színű, PVC anyagú ablakra adunk ajánlatot, azonban szükség esetén bármilyen más színben vagy fóliázással rendelkező ablakra is szívesen számolunk Önnek egy árat. A fóliázás és festés nincs benne az alapárban, amelynek összege az esetek túlnyomó részében mintegy 1/3-ával drágítja a végösszeget. A fólia ellenáll az UV sugárzásnak, és választható fa hatású szín is.

Milyen nyílású nyílászárót érdemes választani?

Több tízezer forint is lehet az árdifferencia a rögzített és a nyitható nyílászárók között, mert a nem nyíló ablakban nincsen vasalat, szárny, zsanér. Mielőtt azonban megspórolná a nyílási lehetőséget, gondolja át, hogy hogyan fogja tisztítani az ablakot, illetve hogyan tud szellőztetni a szobában. A nyitási mód kiválasztásakor vegyen figyelembe más tényezőket is (pl. tervezett bútorok), mert a belső adottságok korlátozhatják a lehetőségeket. Ha nem egyszárnyú, hanem két részből álló nyílászárót tervez be, akkor máris kisebb helyen válik nyithatóvá az ablak. Az alábbiakban adunk ötletet konkrét ábrákkal: Ablak nyitási módjai Garáb Balos jobbos ablak befelé nyíló Számít, hogy hol kell felszerelni az ablakot? Az ajánlat adásánál befolyásoló szempont, hogy melyik településen kéri az új nyílászárók beépítését, ugyanis ez nagy mértékben befolyásolja a végösszeget. Az Ön számára is az a legkedvezőbb, ha az első kiszállástól az utolsó csavar becsavarásáig mindent ugyanaz a vállalkozás kivitelez, így bármilyen kétes esetben elkerülhetők az egymásra mutogatások. Az ablak beépítés kiszállási díjakat az alábbi térkép szemlélteti: ablak beépítés ára Garáb
Milyen műanyag ablak kiegészítőkre van szükség?
Ha redőny, szúnyogháló, párkány szükséges a nyílászárón kívül, akkor ebben is tudunk Önnek segíteni. Az árnyékoló redőny készülhet pl. alumíniumból, a szúnyogháló lehet fix vagy felhúzható kivitelű, a szoba párássága alapján alkalmazható légbefúvó.
A kapott ajánlatok mérlegelése
Bárkit is választ, kérjük, szívlelje meg baráti tanácsunkat: ha szeretné, hogy össze tudja hasonlítani egymással a kapott árajánlatokat, akkor minden ablakos cégnek ugyanazt az ajánlatkérést küldje el, és mindenkitől ugyanazt a tételes árajánlatot kérje el. Csak ilyen módon válnak egymással összehasonlíthatóvá a cégek ajánlatai, máskülönben almát a körtével, vagy legfeljebb jonatánt starkinggal tud összehasonlítani. A bontásra általában egyösszegű ajánlatot szoktak adni a cégek.
A beépített műanyag ablakok felülvizsgálata
Elengedhetetlen fontosságú, hogy az ablakok beépítése, cseréje után maga a tulajdonos ellenőrizze azt, hogy a munka elvégzése megfelelően történt. Tesztelje minden nyílászáró tökéletes működését. Valamennyi szempont felülvizsgálata után elemekre lebontva nézze át még a kollégáink helyszínen tartózkodásakor, hogy megfelelő volt-e az átadás-átvétel, és kitűnő állapotban van-e minden beszerelt elem és alkatrész.
Ha bármilyen problémát észlel, akkor a kollégák azon nyomban megpróbálják orvosolni, még a helyszínen.
Ablakcsere esetén a kiszerelést a lehető legkevesebb rongálással intézzük, és arra törekszünk, hogy mindent egy oldalról, jellemzően belülről végezzünk, így a lakás kívülről látható részén minél kevesebb látható szerelési nyom keletkezik, a belső hibákat kisebb kőműves munkákkal hozzuk helyre.
Nyílászáró csere Garáb
Olcsó műanyag ablakcsere, kiszerelés, beszerelés Garáb vonzáskörzetében már 1 nap alatt, Magyarország egész területén, munkánkra garanciát nyújtva: azonnali rendelkezésre állás, pontosság, sok éves gyakorlat a szakmában 06 70 772 9371, Becze Krisztián.

A bejegyzés trackback címe:

https://muanyagablakcserenograd.blog.hu/api/trackback/id/tr2613658528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása